Wie ben ik?

Ingrediënten:

  • ±100 kg bourgondiër
  • Een flinke handvol BBQ liefde
  • Een kratje kookpassie
  • Een snufje foodie
  • Een gezonde dosis humor

De passie voor het koken heb ik van huis uit meegekregen. Vroeger lekker genieten van de gerechten die mam uit de keuken toverde en op latere leeftijd gezellig samen in de keuken staan.

De voorliefde voor BBQ heb ik echter van mijn vaders kant en is eigenlijk altijd een onderdeel geweest van de familie van Roij. Op feestjes en partijen waar een BBQ aan te pas kwam stonden mijn vader en oom altijd bij de BBQ lekker te grillen.

Toen ik ging samenwonen heb ik mijn eerste eigen barbecue gekocht en voor mij is een kolen barbecue een pré. Mijn eerste eigen barbecue was dan ook een Kettle BBQ. Door deze barbecue is mijn liefde voor buiten koken in een snel tempo flink gegroeid. Op de Kettle BBQ heb ik veel geëxperimenteerd met verschillende soorten vlees, vis en groentes. Ik vind het nog steeds fascinerend om te zien wat je met een volle kolenmand en een goed stuk vlees allemaal kan bereiken.

In de loop der tijd is mijn barbecue passie alleen maar toegenomen en uiteindelijk mijn assortiment aan barbecues ook. Na lang wikken en wegen (en niet te vergeten sparen) heb ik mijn eerste Kamado gekocht. Hoewel ik dacht dat mijn barbecue gekte niet veel groter kon worden, heeft dit keramische ei mijn barbecue beleving de doorslaggevende boost gegeven om meer te gaan doen met deze passie.

Uiteindelijk heb ik de sprong in het diepe gewaagd om mijn eigen BBQ workshop bedrijfje te starten en zo mijn passie voor barbecueën hopelijk ook op jullie over te dragen.